Szolnok logo 2

facebook icon transparent background

15541347 1051519528293613 7088291010589721341 n

church6bap1965-ben, Californiában, Costa Mesa városában, Chuck Smith vette át az ottani aprócska Golgota gyülekezet vezetését. Ahelyett, hogy véletlenszerűen tanított volna különböző Biblia részek alapján, mint az akkori gyülekezetek többsége, Smith egyszerűen, versről versre tanította az Igét. Az 1Mózestól elkezdve egészen a Jelenésekig a tanultak gyakorlati alkalmazására bátorította az embereket. Ez a gyülekezet jelentős bővüléséhez és ami még fontosabb, az emberek épüléséhez vezetett.

Később, látván a hippik gyülekezését a Huntingtoni tengerparton, Smith és a felesége szerették volna elérni ezeket a fiatalokat az evangélium üzenetével. Rájöttek, hogy a hippik tulajdonképpen az igazi szeretetet keresték, ugyanakkor ki akartak törni a felesleges szabályok és ceremóniák köréből. Ezért Smith egy új "Jöjj ahogy vagy" megközelítéssel hívta a fiatalokat Jézushoz és a zenében illetve a dicsőítésben mellőzte a ceremóniákat. Így a hippi generáció sok lázadó, elveszett fiatalja ismerte meg az Urat igazi, életeket megváltoztató módon.

creationfest1brian2Követvén Chuck Smith példáját, sokan indultak el, a Szentlélek ereje és vezetése által, hogy elérjék az elveszetteket és reményt adjanak az elhagyatottaknak és reményvesztetteknek. Ma a Golgota Gyülekezet világszerte azon munkálkodik, hogy eljuttassa Krisztus evangéliumát és az Ő Igéjének megváltoztató erejét ebbe a haldokló világba és megmutassa ennek a generációnak is, hogy van remény, van igazság és van, amiben érdemes hinni.